Jointly for our common future!
Csíksomlyói Zarándokközpont

Hitéleti képzés12. A várakozás megszentelése.


Karácsonyra készülve a hétköznapok porától és a bűneinktől megterhelt szeretetet akarjuk megtisztítani, felidézni, pulzusát megtapintani. Ebben Mária várakozása az igazi, s ebbe kell bekapcsolódnunk: az alázatosan nyitott, a következményeket teljesen vállaló, imádkozó várakozásba. Ezért nem tennünk kell valamit a várakozásban, hanem vissza kell lépnünk: okos, tapasztalt, mindentudó énünket kell háttérbe szorítani böjtöléssel, a nem tudás nyitottságával, az Újszülöttre figyelő önfelejtéssel, a meglepetésnek előre örülő bizalommal.

Felépítés:

I. modul: Bevezető gondolatok (igény/szükség szerint ismerkedés)

II. modul: Szentségimádás - 1 órás, nyitott, zenés, amelyben a hónap témáját vezeti fel a program lelki vezetője, ehhez kapcsolódó gondolatokkal, imákkal.

III. modul: - Információk, tájékoztató és prezentációs anyagok Csíksomlyóról (igény/szükség szerint). Fókuszban a Csíksomlyó zarándokközpontban a hónap folyamán tervezett események és programok bemutatója.

IV. modul: Közös keresztút végzése a Jézus-hágón – az elmélkedéseket és gondolatokat a résztvevők hozzák.

V. modul: Szakmai előadás a hónap témájához kapcsolódóan – A várakozás megszentelése. (Ezt a modult a Csíksomlyón működő civil és egyházi szervezetek vállalják fel, témák és szervezeti potenciál szerint.)

VI. modul:
Műhelymunka I.

VII. modul: Szakmai előadás: Reklám és marketing a zarándoklatszervezésben. (Az Erdélyi Mária Út Egyesület munkatársai vagy önkéntesei tartják.)

VIII. modul: Műhelymunka II.