Jointly for our common future!
Csíksomlyói Zarándokközpont

Hitéleti képzés7. Találkozások egymással és Istennel. Kapcsolatok és kapcsolódások.


Ezt a képzési blokkot a Sarlós Boldogasszony ünnepe indíttatta. Mária látogatása Erzsébetnél egy örömteli találkozás, amely azt üzeni számunkra, hogy tanuljunk a Szűzanyától alázatos szeretetet. Minél nagyobb szeretetet gyakorolunk valaki felé, annál értékesebb lesz az áldozatunk.

Felépítés:


I. modul: Bevezető gondolatok (igény/szükség szerint ismerkedés)

II. modul: Szentségimádás - 1 órás, nyitott, zenés, amelyben a hónap témáját vezeti fel a program lelki vezetője, ehhez kapcsolódó gondolatokkal, imákkal.

III. modul: - Információk, tájékoztató és prezentációs anyagok Csíksomlyóról (igény/szükség szerint). Fókuszban a Csíksomlyó zarándokközpontban a hónap folyamán tervezett események és programok bemutatója.

IV. modul:
Közös keresztút végzése a Jézus-hágón – az elmélkedéseket és gondolatokat a résztvevők hozzák.

V. modul: Szakmai előadás a hónap témájához kapcsolódóan – Találkozások egymással és Istennel. Kapcsolatok és kapcsolódások. (Ezt a modult a Csíksomlyón működő civil és egyházi szervezetek vállalják fel, témák és szervezeti potenciál szerint.)

VI. modul: Műhelymunka I.

VII. modul:
Szakmai előadás: A zarándokvezetés és zarándoklatszervezés gyakorlata. Konfliktuskezelési és csoportdinamikai ismeretek. (Az Erdélyi Mária Út Egyesület munkatársai vagy önkéntesei tartják.)

VIII. modul: Műhelymunka II.