Jointly for our common future!
Csíksomlyói Zarándokközpont

Hitéleti képzés11. Küldetésünk van


Misszió megvalósítására a mai világban és korban különféle eszközök állnak a rendelkezésünkre. Ilyenek: szóval hirdetni az igét, személyes példamutatás, közösségben megélt tevékeny szeretet. Képzési blokkunk ezt a témát járja át, kitérve az evangelizációs iskolák szerepére, az új evangelizáció lehetőségeire.

Felépítés:


I. modul: Bevezető gondolatok (igény/szükség szerint ismerkedés)

II. modul: Szentségimádás - 1 órás, nyitott, zenés, amelyben a hónap témáját vezeti fel a program lelki vezetője, ehhez kapcsolódó gondolatokkal, imákkal.

III. modul:
- Információk, tájékoztató és prezentációs anyagok Csíksomlyóról (igény/szükség szerint). Fókuszban a Csíksomlyó zarándokközpontban a hónap folyamán tervezett események és programok bemutatója.

IV. modul:
Közös keresztút végzése a Jézus-hágón – az elmélkedéseket és gondolatokat a résztvevők hozzák.

V. modul: Szakmai előadás a hónap témájához kapcsolódóan – Küldetésünk van. (Ezt a modult a Csíksomlyón működő civil és egyházi szervezetek vállalják fel, témák és szervezeti potenciál szerint.)

VI. modul: Műhelymunka I.

VII. modul:
Szakmai előadás: A jó zarándokvezető és a jó zarándok ismérvei. Zarándok etikett. (Az Erdélyi Mária Út Egyesület munkatársai vagy önkéntesei tartják.)

VIII. modul:
Műhelymunka II.