Jointly for our common future!
Csíksomlyói Zarándokközpont

Hitéleti képzés10. Segítők fókuszban


Képzési blokkunk a segítés kérdését tárgyalja. A segítés és szociális felelősségvállalás, a karitatív munka, az idősekkel való foglalkozások témái vannak terítéken. Az őszi hónapokban több olyan program is van, amelyek ehhez a témához kapcsolódnak. Vizsgáljuk meg a legfontosabb kérdéseket egy lelki program keretében. A segítők mentálhigiénéjének problematikája kulcsfontosságú.

Felépítés:

I. modul: Bevezető gondolatok (igény/szükség szerint ismerkedés)

II. modul: Szentségimádás - 1 órás, nyitott, zenés, amelyben a hónap témáját vezeti fel a program lelki vezetője, ehhez kapcsolódó gondolatokkal, imákkal.

III. modul: - Információk, tájékoztató és prezentációs anyagok Csíksomlyóról (igény/szükség szerint). Fókuszban a Csíksomlyó zarándokközpontban a hónap folyamán tervezett események és programok bemutatója.

IV. modul: Közös keresztút végzése a Jézus-hágón - az elmélkedéseket és gondolatokat a résztvevők hozzák.

V. modul: Szakmai előadás a hónap témájához kapcsolódóan - Segítők fókuszban. (Ezt a modult a Csíksomlyón működő civil és egyházi szervezetek vállalják fel, témák és szervezeti potenciál szerint.)

VI. modul: Műhelymunka I.

VII. modul: Szakmai előadás: A zarándoklatok lelki felépítése. Konkrét zarándoklatszervezés (zarándoklat előtt, alatt, után). (Az Erdélyi Mária Út Egyesület munkatársai vagy önkéntesei tartják.)

VIII. modul: Műhelymunka II.