Jointly for our common future!
Csíksomlyói Zarándokközpont

Hitéleti képzés9. A megváltás művének kezdete


Ez a kérdésblokk Szűz Máriához kapcsolódik tematikailag, mégis új elemet hoz be (a korábbiakhoz viszonyítva). A fogantatás, az angyal megjelenése, Mária válasza – tulajdonképpen az Isten akaratának elfogadása által a megváltás művének kezdetét jelenti. Másik vonalon a Mária születése ünnep a Máriás lelkiségeket, iskolákat és mozgalmakat hozza előtérbe.

Felépítés:

I. modul: Bevezető gondolatok (igény/szükség szerint ismerkedés)

II. modul: Szentségimádás - 1 órás, nyitott, zenés, amelyben a hónap témáját vezeti fel a program lelki vezetője, ehhez kapcsolódó gondolatokkal, imákkal.

III. modul: - Információk, tájékoztató és prezentációs anyagok Csíksomlyóról (igény/szükség szerint). Fókuszban a Csíksomlyó zarándokközpontban a hónap folyamán tervezett események és programok bemutatója.

IV. modul: Közös keresztút végzése a Jézus-hágón – az elmélkedéseket és gondolatokat a résztvevők hozzák.

V. modul: Szakmai előadás a hónap témájához kapcsolódóan – A megváltás művének kezdete. (Ezt a modult a Csíksomlyón működő civil és egyházi szervezetek vállalják fel, témák és szervezeti potenciál szerint.)

VI. modul: Műhelymunka I.

VII. modul: Szakmai előadás: Kárpát-medencei zarándokutak bemutatása. Gyakorlati tudás: térképismeret, jelzések, tájékozódás, GPS. (Az Erdélyi Mária Út Egyesület munkatársai vagy önkéntesei tartják.)

VIII. modul: Műhelymunka II.